collage

Post!

Post, bezorgd in je brievenbus of afgegeven door een postbode. Ik hou er van. Geen mailtje, geen appje, maar een echte brief of kaart. Met een mooie postzegel. Afgelopen kerst kregen wij meer kaarten dan gebruikelijk. Ze waren groter en luxer dan afgelopen jaren en er stond meer op. Een pandemie zorgt er kennelijk voor dat we meer tijd willen en kunnen besteden aan een persoonlijk gebaar.
Voor deze collage heb ik mijn laden doorgespit, gezocht in bewaardoosjes met oude brieven en documenten. Een brief van tante Pia en een kaart met het onhandige kinderhandschrift van mijn dochter. Ik vond mijn eerste postzegelboekje, want omdat mijn vader destijds postzegels verzamelde, wilde ik dat als jong meisje natuurlijk ook. De zegels die ik uitkoos vanwege hun rode kleur zijn dus zeker 50 jaar oud. Misschien heb ik een inmiddels kostbaar exemplaar wel verpest door in de collage te plakken! Luchtpostpapier, voor mijn tantes in Australië. Verhuisbericht, ansicht, kerstkaart en -zegels, een envelop van de Belastingdienst. En een telegram van mijn zwager die destijds in Oman werkte.

Deze bonte verzameling zal niet misstaan aan de muur van een kantoor of postkamer, of bij een postzegelverzamelaar of postbode. Of bij iemand die ook zo gek is op echte post.

Collage op multiplex paneel; 40×60 cm.