Workshops

Inspirerende workshops in mijn atelier Höchterhof in Alteveer Gn.

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de ervaring die je wel of niet hebt met collagetechnieken. Maar daarnaast geef ik ook workshops ‘op maat’, aangepast aan specifieke wensen.
Zoals een workshop collagepapier maken, waar je een gevarieerde voorraad maakt om thuis te gebruiken. Of de kerstkaartenworkshop, waar je een ontwerp maakt voor een gedrukte kerstkaart!
Kijk hier voor de actuele agenda!

Vragen? Mail mij via het formulier onderaan deze pagina!

Snuffelworkshop
Vier werkjes van cursisten

Altijd al eens met collagetechnieken aan de slag gewild? Kom een snuffelworkshop volgen, boordevol basistechnieken en tips!
Je maakt een prent van 20 x 20 cm op canvasboard of MDF.
Leuk om cadeau te geven of om gewoon zelf te houden.
We gaan uit van tijdschriftafbeeldingen, aangevuld met diverse andere papiersoorten, acrylverf, inkt en wat je verder leuk vindt om te verwerken.
Inspirerend als je een art-journal bijhoudt of thuis met groter werk aan de slag wilt.

Ook leuk voor een vriendinnenmiddag/avond of teambuilding! Het is ook mogelijk om een gezamenlijk werk te maken als cadeau voor bruidspaar, jubilaris of als afscheidscadeau!

Workshop 3 dagdelen
Knäckebröd

Al klaar voor het serieuzere werk?
Je maakt in drie dagdelen een kunstwerk op canvasboard van 30 x 30 of 28 x 36 cm, net welk formaat je het prettigst vindt.
We gaan uit van (tijdschrift)afbeeldingen die je thuis zelf al hebt geselecteerd; je krijgt duidelijke instructies vooraf.
In de grote papiervoorraad in mijn atelier zoek je daar bijpassend papier en andere materialen bij. We bouwen het werk in meerdere lagen op; iedere laag kan steeds goed drogen. Tijdens deze workshop zul je veel ideeën opdoen en zul je met andere ogen kijken naar wat je eerder misschien weggooide.

Atelierdag
Collage met persoonlijke lading

Een collage maken kan van grote waarde zijn bij het verwerken of vastleggen van een speciale gebeurtenis, droevig of juist heel fijn.
Al scheppend geef je gedachten of belevenissen een kader, in een eigen kunstwerk dat je later rust, kracht of warme gevoelens zal geven.
We gaan ’s morgens aan de slag, in principe twee blokken van drie uur. We zien wel hoe het uitkomt. Ik help je waar nodig en zal ideeën aandragen als dat gewenst is.
Zo’n ‘eigen’ dag kan ook een goed idee zijn als je denkt dat je in een groep niet goed functioneert. Dan kan 1 op 1 ook erg fijn zijn.
Formaat kunstwerk in overleg.
(Mocht je liever met z’n tweeën komen, dan kan dat ook)

Kosten:

Kosten Snuffelworkshop: € 45 p.p.
Aantal: 4 (evt. 5) personen
Duur: 3 uur
Materiaal, koffie/thee inbegrepen

Kosten Workshop Collage: € 125 p.p.
Aantal: 4 (evt. 5) personen
Duur: 3 dagdelen van 3 uur
Materiaal, koffie/thee inbegrepen

Kosten Atelierdag: € 100 p.p.
Duur: 2 x 3 uur
Materiaal, koffie/thee en soep/lunch inbegrepen

Creatieve arrangementen

In samenwerking met bevriende ondernemers zijn diverse arrangementen tot stand gekomen. Zoals:

Sfeervolle locatie

Proeverijarrangement ‘Schilderen met Papier’

Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde. Een workshop op locatie in een prachtige boerderij met allerlei lekkernijen van de Gasterij! Komend najaar plannen we weer een paar van deze heerlijke workshops!
Voor info over de Gasterij: Gasterij Natuurlijk Smeerling

voormalig douanekantoor

Creatief logeerarrangement ‘Maak je eigen kunst’

Het Zollhoes in Haren Duitsland, twee stappen over de Nederlandse grens. Logeren in een appartement in een oud douanekantoor en een hele dag aan het werk in mijn atelier!
Leuk voor vriendinnenweekend, familiebijeenkomst, teambuilding, jubileum…
Klik hier voor meer informatie!

Laat me weten waar je belangstelling naar uit gaat! Kies voor een geplande cursus, een arrangement of geef je voorkeur door. Tot gauw!