collage

Voor een fan

Mijn kleindochter is een dierbare fan. Altijd als ze bij ons is, loopt ze even naar het atelier om te kijken wat er ‘nieuw’ is. Daarom heb ik, voor haar verjaardag en naast een cadeautje van haar lijstje, een collage gemaakt voor haar nieuw ingerichte kamer. Ze heeft nu donkergroen behang, dus heb ik het in passende kleuren gehouden en er natuurlijk heel veel alleen voor ons herkenbare ‘herinneringen’ ingeplakt. Ik was héél nieuwsgierig wat ze er van zou vinden.
De dag voor haar verjaardag werd ze door haar vader even bij ons afgezet om haar cadeautjes op te halen. Wegens corona geen verjaarsvisite. Nog voor ze haar pakje uitpakte, gaf ze me een houten paneeltje met in lichtblauw een spreuk en een stukje van haar nieuwe behang als kleurstaaltje. “Deze past niet meer in mijn kamer, wil jij er wat overheen plakken?” Op dat moment wist ik al dat de collage die nog ingepakt op tafel lag een schot in de roos was. Natuurlijk heb ik ook haar opdracht nog uitgevoerd.

Collage op massief karton, 25×35 cm.